Bine aţi venit pe site-ul Primăriei Grădina!

Vizitând acestă pagină vă aşteptăm să ne cunoaşteţi, să ne înţelegeţi, să ne fiţi alături la sărbători şi evenimente.Am creat acest site pentru a oferi pe de o parte transparenţă totală şi facilitarea accesului cetăţenilor comunei, iar pe de altă parte pentru a ne face cunoscuţi şi de a atrage atenţia oamenilor asupra acestui loc deosebit situat într-un cadru natural pitoresc, în masivul geologic Cheia.

Acest site conţine o secţiune dedicată proiectelor administraţiei locale, în care sunt prezentate realizările, dar şi proiectele aflate în diferite stadii de aprobare sau execuţie. De asemenea, sunt postate CV-urile doamnelor primar şi viceprimar.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm să reveniţi pe acest site!

 

Istoria comunei Grădina

Comuna Grădina este localizată într-un arie locuită din cele mai vechi timpuri. Acest lucru este atestat de numeroasele descoperiri arheologie, care demonstrează prezenţa mai multor culturi, din neolitic, în epoca elenistică, în perioada stăpânirii romane şi bizantine şi până în zilele noastre.

Într-un cadru natural pitoresc, în Masivul geologic Cheia, se află aşa-zisele „pietre scrise” pe care le-a descifrat pentru prima dată marele arheolog Vasile Pârvan în anul 1913. Inscripţia prezintă o latină grecizată, ca semn al pătrunderii latinităţii în lumea greacă, aflată mai demult pe aceste meleaguri. În traducere, inscripţia redă termenul de „Hotarele Casienilor". Cercetări arheologice recente au evidenţat prezenţa unei aşezări romane în apropierea satului Cheia, identificate ca fiind o posibilă locaţie a satului Vicus Casiani, ale cărui hotare se terminau la intrarea în Cheile Dobrogei.

Totodată, pe valea râului Casimcea a fost identificat drumul ce lega Capidava de Histria. Legat de acesta, în intravilanul satului Cheia, s-a descoperit un fragment de stâlp miliar roman inscripţionat, care precizează distanţa în mii de paşi (milia pasum) până la Histria.

Citeşte mai mult...

Aspecte administrative

Comuna Grădina este situată în partea centrală a Dobrogei, în nordul judeţului Constanţa, la 52 km nord de reşedinţa acestuia, municipiul Constanţa.

Reînfiinţată în 2005, comuna este alcătuită din trei localităţi: satul Grădina-reşedinţa comunei, satul Cheia, aflat la sud de primul, la o depărtare de 5 km şi cătunul Casian, situat la 4 km est de Cheia.

Satele componente au un caracter agricol şi zootehnic, aflându-se pe şoseaua Constanţa-Tulcea, varianta Casimcea, pe drumul judeţean 222.

Citeşte mai mult...

Întrebare pentru vizitatori

Care credeţi că ar trebui să fie priorităţile ale comunei Grădina?

Imagine din colecţie

a33.jpg